Kapanma Dönemi Sağlıklı Beslenme Programı
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Hindistan Hükümeti, içinde bulunduğumuz bu dünya krizi sırasında sağlıklı beslenme programı ile sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmeyi tavsiye ediyor. Bu, vücudunuz için gerekli besinleri tüketmenizi sağlamak için kişinin dikkat etmesi ve tükettiklerini doğru seçmesi gerektiği anlamına gelir. Doğru besin seçimlerini yapmak beden sağlığınızı artırabilir. Çoğumuz evden çalıştığımız için, yemeklerimizi önceden planlamak ve restoran paket servislerine bağlı kalmadan, beslenme programı oluşturup; yemek pişirmek için kesinlikle zaman ayırmalıyız.
Sağlıklı Beslenme Programı için Kısa Öneriler
- Sağlıklı beslenme programı için besinlerinizdeki doymuş yağı zeytinyağı, avokado ve balık yağı gibi doymamış / sağlıklı yağlarla değiştirin.
- Öğünlerinize tüm yiyecek gruplarını dahil edin, yani sağlıklı karbonhidratlar veya pirinç gibi nişastalı karbonhidratlar, sebzeler gibi lifli karbonhidratlar ve et / kümes hayvanları / balıktan alınan proteinler ekleyin.
- Yakınlarda sağlıklı ve besleyici atıştırmalıklar bulundurmak, açlık sancılarınızla mücadele etmek için doğrudan bisküvilere gitmemenizi sağlayacaktır. Fındık, tohum veya meyve, yoğurt ve çilek ve hatta humus ve havuç gibi sağlıklı atıştırmalıkları yiyin.
- Öğünlerinize yoğurt ekleyin. Yoğurdun protein, kalsiyum, D, B6 ve B12 vitaminleri, riboflavin, potasyum ve magnezyum sağladığı için tıbbi faydaları vardır. Şeker içeren önceden aromalı olanlar yerine sade yoğurt tüketmeniz önerilir.
- Haftada en az üç kez yağlı balık tüketin.
- Gün içerisinde en az 6-8 bardak su içerek susuz kalmayın.
- Öğün aralarında yemekten kaçının ve belirli öğün saatlerinde yemeyi deneyin.
- Şeker isteğini azaltmak için glütensiz atıştırmalıkları veya rafinesiz şekerli tatlıları deneyin.
- Kendinize her hafta bir ödül günü tanıyın ve işlenmiş beyaz şekeri tatlılarınızda bal veya çilek ile değiştirin.
- Vitamin ve mineral açısından eksik beslendiğinizi düşünüyorsanız multivitamin karması kullanmanız tavsiye edilmektedir.