Kızılcık/Cranberry Nedir?
Cranberry, toplumda yaban mersini olarak bilinse de aslında turna yemişidir. Cranberry’nin bu kadar güçlü bir besin olmasının sebebi çok güçlü bir antioksidan olmasıdır. Bunun yanı sıra, kızılcık belirli özelliklere sahip proantosiyanidin bulundurmasıdır. Peki Cranberry (kızılcık)’nin vücudumuza faydaları nelerdir? Böbrek taşı oluşumunu engellemede
B12 Vitamini Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Suda çözünebilen bir vitamin olan B12 vücudun birçok normal işlevine katkı sağlayabilen bir vitamindir. B12 vitamini vücutta üretilemediği için dışarıdan besinler veya takviye gıda ürünleri vasıtası ile alınması zorunludur. B12 Vitamini Nedir? Kobalamin olarak bilinen hayvansal kaynaklı gıdalar içerisinde yer alan suda
Sibirya Ginsengi Faydaları Nelerdir?
Sibirya Ginsengi Nedir? Eleuthero olarak da bilinen Sibirya ginsengi, Çin ve Rusya dahil olmak üzere Doğu ülkelerinde yüzyıllardır kullanılmaktadır. Amerikan ve Asya ginsenginden tamamen farklıdır. Ayrıca farklı aktif kimyasal bileşenlere sahiptir. Sibirya ginsengindeki eleutherosides adı verilen aktif bileşenler bağışıklık sistemini uyarır.
E Vitamini İçeren Besinler nelerdir?
E vitamini, vücudun günlük fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için gerekli olan temel besin ögelerinden biridir (1). Dolaşım ve sinir sistemi gibi birçok farklı alanda önemi bulunan E vitaminin yeterli miktarda tüketilmesi önerilir (1). Ek olarak, çeşitli hastalıkların önlenmesinde de bu vitamin
Demir ve Demir Eksikliği
Demir minerali vücudumuzun büyüme ve gelişme için ihtiyaç duyduğu önemli bir mineraldir. Ayrıca oksijeni akciğerlerden dokulara aktaran hemoglobin için önemli bir bileşendir. Oksijen sağlayan diğer bir protein olan miyoglobinin bir bileşeni olan demir, kas metabolizmasını destekler. Demir ayrıca fiziksel büyüme, nörolojik gelişim, hücresel işlevler ve bazı hormonların sentezi için de gereklidir. Demir eksikliği vücudumuzun daha az kırmızı kan hücresi üretmesine sebep olur. Hemoglobinin azalmasıyla vücudumuzun oksijen miktarı azalır.
D Vitamini Nedir? D Vitamini Nelerde Var?
D vitamini nelerde var? Sizler için, özellikle pandemi sürecinde birçok kişinin aklındaki soruya cevap niteliğinde bir yazı hazırladık. Yağda çözünen D vitamini, besin takviyeleri ve birkaç gıdada doğal olarak bulunmaktadır. Ayrıca D vitaminini güneşten gelen UV ışınları ile de vücudumuzda
Kalsiyum Nedir? Nelerde Var?
Kalsiyum nelerde var sorusunun cevabını sizler için araştırdık. Vücudumuzda en çok bulunan kalsiyum minerali gıdalarda bulunmaktadır. Ayrıca, antiasitler gibi bazı ilaçlarda da besin takviyesi olarak bulunmaktadır. Vasküler kasılma, kas fonksiyonu, sinir iletimi, hücre içi sinyalleme ve hormonal sekresyon için gereklidir. Fakat bu kritik metabolik fonksiyonları desteklemek için toplam vücut kalsiyumunun %1'inden daha azına ihtiyaç vardır. Serum kalsiyumu çok sıkı bir şekilde düzenlenmekte ve besin alımlarındaki değişimlerle farklılık göstermemektedir. Vücut, kemik dokusunu kanda, kaslarda ve hücre içi sıvılarda sabit kalsiyum konsantrasyonlarını muhafaza etmek için bir rezervuar ve kalsiyum kaynağı olarak kullanılmaktadır.
Koenzim Q10 Nedir?
Koenzim Q10 (CoQ10), insan vücudunda doğal olarak bulunurken; kalp, karaciğer, böbrekler ve pankreasta en yüksek seviyelerde bulunmaktadır. CoQ10, vücudunuz tarafından üretilen ve hücrelerinizin mitokondrilerinde depolanan bir bileşiktir.
Çinko Nelerde Var?
Birçok kişi gibi siz de merak etmişsinizdir: Çinko nelerde var? Bazı gıdalarda doğal olarak çinko bulunmaktadır. Besin takviyesi olarak bulunan temel bir mineraldir. Vücuttaki hücrelerde vardır. Ayrıca bağışıklık sisteminin bakteri ve virüslere karşı savaşmasına yardımcı olur. Vücut protein ve DNA yapmak için çinkoya ihtiyaç duyar. Hamilelik, bebeklik ve çocukluk döneminde vücudun her zamankinden daha fazla çinkoya ihtiyacı vardır. Çinko, yaraların iyileşmesine katkıda bulunduğu gibi uygun tat ve koku duyuları için de önemlidir.
Hodan Yağı Nedir?
Hodan, Akdeniz'de ve daha soğuk iklimlerde yaygın olarak bulunan yapraklı yeşil bir bitkidir. Hodan yağı, Borago officinalis bitkisinin tohumlarından elde edilen bir özdür. Tohumlarından elde edilen yağ, geleneksel tıpta binlerce yıldır kullanılmaktadır.